KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Vælg grønne elselskaber for at reducere dit klimaaftryk

Foto: Pexels.com

Grøn energi og mindre CO2-udledning er vigtigere for danskerne end nogensinde før. Når du vælger et grønt elselskab, kan du reducere dit klimaaftryk. At prioritere et grønt produkt behøver endda heller ikke være dyrere.

Hvordan finder jeg de grønne elselskaber?

Det behøver slet ikke være svært at finde Elselskaber, som tilbyder grøn og billig strøm. Du kan med fordel benytte dig af hjemmesider, som samler alle de bedste tilbud fra de forskellige udbydere. På denne måde får du hurtigt og nemt et overblik over de bedste elskelskaber på markedet lige nu.

Kan grøn strøm også være billig strøm?

Grøn strøm kan faktisk godt være billig strøm. Det er vigtigere end nogensinde før for danskerne at inkludere strøm produceret af vedvarende energi i deres el aftale. Derfor ser elselskaberne det også nødvendigt at tilbyde grøn strøm til gode priser, hvis de skal lokke mange kunder til. Ofte kan man også se, at billig strøm er lig med grønne energikilder. Hvis vi en dag oplever mere frisk vind, kan vores mange vindmøller i Danmark køre rundt på livet løs. Det betyder, at vi producerer mere strøm, og udbuddet stiger. Når udbuddet stiger ser vi et fald i prisen.

Gode el vaner der mindsker CO2-udledning

Der er mange måder, hvorpå man kan mindske sin CO2-udledning og dermed gøre en forskel for miljøet. Det første skridt er at blive bevidst om sine egne el vaner og deres indflydelse på miljøet. Du kan med fordel huske de gode vaner, og samtidig spare penge med en mindre elregning:

  • Vask tøj ved lave grader og fyld maskinen helt op
  • Tør tøjet ude i det fri og undgå at bruge din tørretumbler
  • Husk at slukke lys efter dig
  • Sluk alle stikkontakter, når apparater ikke er i brug
  • Brug strømmen, når den er billigst
  • Tjek energimærket, hvis du skal købe nyt
  • Fyld altid opvaskemaskinen op og vask ved lavere grader
Udnyt de billige timer på døgnet

Der er større chance for, at de billige tider på døgnet er lig med strøm fremstillet af vedvarende energikilder. I tider med den højeste efterspørgsel, som samtidig er de dyreste, kan det være svært at dække elforbruget med grøn strøm, da vi endnu ikke kan producere nok. I disse tider er vi derfor oftest nødt til at benytte el fremstillet af f.eks. kul.

Ved at vælge et grønt elselskab, vil du kunne reducere dit klimaaftryk og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det er nemt at skifte elselskab og flere selskaber tilbyder attraktive priser, så det er fordelagtigt for dig både økonomisk og miljømæssigt.

Forsiden lige nu