KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Støj på arbejdspladsen er en killer for produktiviteten

Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Støj på arbejdet er en killer i mere end én forstand. Det er nemlig ikke bare forstyrrende for produktiviteten, men kan også være direkte helbredsmæssigt skadeligt. Derfor er der altså god grund til at tænke god akustik ind i indretningen.

Det er ikke noget nyt, at støj kan være generende, når vi prøver at arbejde. Men måske er du ikke klar over, hvor omfattende problemet faktisk kan være. Forskning viser nemlig ikke bare, at støj gør det sværere at koncentrere sig, men også at det kan have sundhedsskadelige virkninger.

Faktisk skal der ikke særlig meget støj til for, at det er problematisk. Heldigvis kan du komme langt med lyddæmpende løsninger til indretning af kontor- og erhvervsbyggeri.

Bekæmp støjen med lydisolerede glasvægge og lofte

Fordi støj er et enormt problem på arbejdspladser, er indretningsentreprenører optaget af at skabe gode akustikløsninger. DEKO er ét af de førende brands i Europa, og de er særligt kendt for deres lydisolerede glasvægge og lofte. Brandet skaber ikke bare funktionelle, men også smukke, løsninger, som skaber et godt og lydhørt miljø på arbejdet.

Der er således ikke nogen grund til at gå ned på æstetikken, fordi du fokuserer på akustikken. DEKO fremstiller eksempelvis lydisolerede glasvægge i alt fra kongeblå til postkasserød, og resultatet kan være alt andet end firkantet.

Eksempelvis kan du få installeret et rundt mødelokale af glas i det åbne kontorlandskab, du kan implementere rå New Yorker-vinduer med lyddæmpende glas, eller du kan vælge smarte flytbare foldevægge. Mulighederne for at forbedre akustikken er altså mange, og de kan også bidrage positivt til arbejdspladsens unikke udtryk.

Støj over 58 dB kan være helbredsskadelig

Måske er du ikke engang klar over, at støjen på din arbejdsplads er skadelig. Der behøver nemlig ikke være tale om ret mange, eller ret høje, uønskede lyde for, at det er et problem. Således sætter Miljøministeriet grænsen ved 58 dB, hvilket faktisk er dén støj, der typisk er i et åbent kontorlandskab.

Det understreger blot vigtigheden af at indrette arbejdspladsen på en måde, der fremmer en god akustik. Det vil med al sandsynlighed både optimere produktiviteten og forbedre medarbejdernes sundhed.

Støj er nemlig intet mindre end den næstvigtigste miljømæssige årsag til sygdom og for tidlig død. Derudover kan støj også øge risikoen for at få kræft, diabetes og hjertekarsygdomme. Det er altså i dén grad et fænomen, der bør tages alvorligt.

Akustik og produktivitet er to sider af samme sag

Der er ikke nogen tvivl om, at akustik og produktivitet hænger uløseligt sammen. Et sundt og optimalt lydniveau er nemlig en forudsætning for, at arbejdsmiljøet fordrer koncentration og effektivitet.

Når der er styr på akustikken, kan medarbejderne arbejde fokuseret uden at blive unødigt trætte i hovedet. Man kan arbejde længere og levere et stykke arbejde af en højere kvalitet. Det vil sige, at akustikken i sidste ende også har en betydning for virksomhedens økonomi og succes generelt.

I dag er der heldigvis mange muligheder for at komme i mål med en god akustik på en smuk måde. Det kan du blandt andet gøre med DEKO, som tilbyder både hovedentreprise og totalentreprise.


Forsiden lige nu