KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Optimer din gæld med et samlelån

PR-foto
PR-foto

Hvis du allerede har akkumuleret gæld enten hos samme eller forskellige kreditorer, risikerer du at betale mere end nødvendigt for din gæld. Det betyder, at du enten lægger unødigt tryk på din privatøkonomi i form af dyre afdrag eller ubevidst udskyder datoen for, hvornår du bliver gældfri. En af de bedste måder at optimere gæld uden at involvere uafhængige rådgivere, er ved at samle dine kreditter i et samlelån.

Der er flere gevinster ved at samle sin gæld, men den største er naturligvis sparede udgifter til afdrag, der enten kan bruges til opsparing, investering eller ekstraordinære afdrag, der accelererer nedbringelsen af gælden. Derudover er der naturligvis også den fordel, at det er betydeligt nemmere at administrere ét lån frem for flere. Du får her nogle gyldne råd til, hvorfor du bør samle dine lån, og hvordan du samtidig skaffer det lavest rente på markedet.

Hvordan fungerer et samlelån?

Et samlelån er en type lån, som giver dig mulighed for at samle flere af dine lån og kreditter i ét stort lån. Det fungerer på den måde, at du låner et beløb hos en bank, der dækker den samlede udgift til at indfri alle lånene samtidig. På den måde har du fjernet afdragene til forskellige kreditorer og “samlet” det hele.

Din gæld kommer derfor ikke til at være mindre end før, men kan du samle din gæld til en lavere rente, kan gevinsten være stor.

Selv uden en markant lavere rente, kan der være tale om et betydeligt beløb, da du også slipper af med administrative gebyrer fra de forskellige lån.

Selvom det ikke er beløb, du kan købe en ny bil for, så er der over en årrække med dertilhørende renter ikke tale om et helt ubetydeligt beløb, og du bliver sandsynligvis overrasket, når du ser, hvor stort potentiale der ligger i at optimere.

Hvor meget kan jeg spare?

Det er aldrig på forhånd muligt at sige, hvor meget DU sparer på at samle dine lån, da der i sidste ende er en del variabler, der afgør besparelsen. Det gælder:

  • Antallet af lån, du vil samle
  • Renten på de forskellige lån
  • Størrelsen på administrative omkostninger

Af de nævnte variabler er det typisk renten, hvor der kan være penge at hente, da selv en mikroskopisk forbedring kan have en gavnlig effekt set over hele lånets løbetid.

Kigger vi helt konkret på besparelsen, er der ikke nogle offentligt tilgængelige tal, men en undersøgelse foretaget af LendMe, der er en af de største danske låneformidlere, viste tallene, at deres brugere havde en gennemsnitlig månedlig besparelse på 1800 kroner.

For nogle vil der derfor være mere at hente, mens andre omvendt ikke har samme plads til forbedringer. Dét skal man dog tage som et udtryk for, at man allerede har en god aftale på sine lån, men da bankernes prissætning ikke er skrevet i sten, er det smart at undersøge prisniveauet regelmæssigt.

Sammenlign og find det billigste samlelån

Hvis du er blevet overbevidst om, at samlelån er en god ide at undersøge nærmere, behøver du ikke bruge flere kræfter en højst nødvendigt. Mange gode ideer bliver dræbt af besværlige eller uigennemsigtige processer, men at finde det bedste samlelån er ikke en af dem.

Du ved helt sikkert, at det altid er en god ide at sammenligne priser, uanset om du skal have renoveret boligen, købt flybilletter til sydligere breddegrader eller fundet den billigste skyr i det lokale supermarked.

Måske vidste du ikke, at det samme gælder for lån.

Lån er dog en anelse mere kompliceret end skyr, men heldigvis er det ikke sværere at sammenligne. Der findes nemlig flere låneformidlere i Danmark, hvor du gratis kan indhente personlige lånetilbud fra en lang række banker.

En af de største hedder LendMe, og samarbejder direkte med 17 forskellige banker, hvilket gør det nemt at finde det bedste lån. Du opretter blot en gratis ansøgning og indenfor få minutter har bankerne kigget den igennem og givet dig et konkret tilbud.

Nu skal du blot sammenligne tilbuddene med hinanden, hvilket du nemt kan gøre via din personlige side. Du kan sortere dine tilbud efter rente, ÅOP, oprettelsesgebyr, løbetid og administrationsgebyr. Herefter vælger du selv, hvilket samlelån der er det rigtige for dig. Det er nemt, smart og 100% uforpligtende at benytte lendme.dk til at indhente og vælge tilbud på lån.

Ved at benytte dig af LendMe kan du sammenligne lånetilbud fra forskellige banker uden at skulle betale for tjenesten, og det er ydermere helt uforpligtende. Det eneste, du skal gøre, er at lave en ansøgning hos LendMe, og så modtager du svaret fra de forskellige banker indenfor en time. Alt i alt kan du spare mange penge ved at optage et samlelån.

Forsiden lige nu