KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Øje for succes: Perform bedre på arbejdet med en øjenundersøgelse

Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Dine øjne er en vigtig ressource i dit arbejdsliv, og det kan være en stor fordel at tage ansvar for deres sundhed. En øjenundersøgelse er en rigtig god start, hvis du gerne vil sikre dig, at dit syn giver dig de bedste betingelser for at performe godt på jobbet.

Det er essentielt at tænke på vores sundhed i en arbejdssammenhæng. På den måde kan vi så vidt muligt fremtidssikre vores helbred, så vi har glæde af det i mange år endnu. Det vil gøre det muligt at arbejde både godt og længe, og ikke mindst mere effektivt.

Det handler ikke kun om at skabe en ergonomisk arbejdsplads, hvor du sidder godt på stolen og ved bordet. Det handler også om at sørge for, at dit syn er skarpt, og at det ikke lider overlast som følge af jobbet.

Step 1: Find en god øjenlæge

Det første trin, når dine øjne skal have et tjek, er at finde en god øjenlæge i København, eller hvor i landet du nu befinder dig. Det skal være en øjenlæge, som prioriterer at give dig en dybdegående og grundig undersøgelse, hvor du ikke er i tvivl om dit syns tilstand, når du går igen. Derudover er det en fordel at vælge en øjenlæge, som tilbyder undersøgelser uden ventetid.

De fleste foretrækker desuden at finde en øjenlæge, som befinder sig i nærområdet. Det kunne eksempelvis være en øjenlæge i København, hvis det er her, du holder til. Det kan være rart at spare tid og penge på langvarig transport, såfremt det er muligt. Gratis parkering er naturligvis også en fordel.

Det kan være en hjælp at tage andre patienters meninger i betragtning, når du skal finde en god øjenlæge. En 5-stjernet klinik vil med al sandsynlighed tilbyde en god service, som du vil blive tilfreds med. Erfaring og professionalisme blandt personalet er selvfølgelig også et must.

Skærmarbejde er hårdt for synet

I 2023 har mange af os et arbejde, som er udfordrende for vores syn. En stor del af danskerne arbejder nemlig foran computeren, hvis skærm ikke nødvendigvis er synets bedste ven. Det kan godt være hårdt for øjnene at kigge ind i en skærm mange timer i træk. På sigt kan det blive uskarpt og sløret, så arbejdet bliver langsommere og mindre effektivt.

Derfor kan det være en god idé at få undersøgt dit syn med jævne mellemrum, hvis du arbejder foran en computer. På den måde kan øjnene igen blive knivskarpe, så de kan stilles ind på succes og et godt stykke arbejde. En øjenundersøgelse kan også gøre dig klogere på andre irritationsmomenter, eksempelvis tørre øjne, bygkorn eller tunge øjenlåg.

Første step er som nævnt at finde en god øjenlæge i København eller dit nærområde og få foretaget en undersøgelse af dit syn. Herfra kan I så sammen få afdækket dine øjnes tilstand og lagt en plan for et eventuelt videre forløb.


Forsiden lige nu