KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Nye virksomheder kommer hurtigere fra start med juridisk rådgivning til at oprette ApS

Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Der er mange steps, der skal tilbagelægges, når man skal oprette et ApS. Ikke mindst er det uvurderligt at få styr på det juridiske. I denne forbindelse vælger mange danskere at benytte sig af juridisk rådgivning for at få virksomheden bedre og hurtigere fra start.

Hvis man først har besluttet sig for at oprette et ApS, er det bare at komme i gang - er det ikke? Som grøn virksomhedsejer kan man blive overrasket over de mange dokumenter og vedtægter, der skal udarbejdes for at komme i mål med et ApS.

Det er selvfølgelig af den største vigtighed, at dette gøres korrekt og i overensstemmelse med loven. Af samme grund er juridisk rådgivning til selskabsstiftelse efterspurgt.

Avanceret lovgivning tager pusten fra mange startups

Den omfattende lovgivning omkring selskabsstiftelse kan tage pusten fra mange startups, før de overhovedet er startet. Opret ApS med hjælp fra specialiserede juridiske rådgivere og undgå at miste modet, før foretagendet overhovedet er kommet på benene. Det er en løsning, mange vordende virksomheder benytter sig af i dag.

Det er nemlig som regel en bæredygtig investering på flere niveauer. Med professionel hjælp slipper du for at bruge unødig energi på svære juridiske spørgsmål. I stedet kan du bruge energien på at få virksomheden godt fra start, velvidende at fagfolk har helt styr på juraen. Det giver ikke bare en bedre nattesøvn, men også en hurtigere og bedre start på foretagendet.

Stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog

Der er nogle nødvendige steps, som er påkrævet i forbindelse med oprettelse af ApS. Eksempelvis skal der udarbejdes et stiftelsesdokument, en række vedtægter og en ejerbog. Det er udfordrende for mange entreprenører, som ikke nødvendigvis har en juridisk baggrund. Heldigvis behøver det ikke at afholde én for at søsætte et værdifuldt projekt.

Mange danskere vælger således at betale for juridisk hjælp til at udarbejde diverse selskabsdokumenter. Det kan lette arbejdsbyrden omkring stiftelse af ApS betydeligt. Udover stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog skal der nemlig også godkendes selskabskapital, og anpartsselskabet skal registreres.

Der er altså nok at gøre, og det kan hurtigt tage dyrebar tid fra arbejdet med at få virksomheden på vingerne. Ikke desto mindre gør professionel juridisk rådgivning det muligt at koncentrere sig om det vigtige og dét, man er god til - og overlade resten i trygge hænder på fagfolk.

Den rette rådgiver er guld værd

Det er naturligvis ikke ubetydeligt, hvem man får rådgivning af i forbindelse med oprettelse af ApS. For at få virksomheden bedst muligt fra start er det en god idé at vælge en juridisk rådgiver med en specialiseret baggrund. Specialeområder som selskabsret, immaterialret, domænesager og varemærkekrænkelser kan være fordelagtige.

En god portion erfaring vil som regel også være at foretrække, og det kan du heldigvis godt finde på markedet. Et firma som NemAdvokat har eksempelvis mere end 25.000 selskabsstiftelser i bagagen, og det er selvfølgelig et kvalitetsstempel. Mange kommende virksomhedsejere vælger således en rådgiver på baggrund af både specialeområder og erfaring.


Forsiden lige nu