KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Det er populært at købe brugte biler – spar penge, men vær opmærksom

PR foto
PR foto

Det er blevet mere og mere populært at købe brugte biler, da det kan være en god måde at spare penge på, når man skal anskaffe en ny bil. Dog skal man være opmærksom, når man køber brugte biler. Det er vigtigt at undersøge bilens historik, mulig gæld og diverse afgifter. Hos AltOmBilen er det muligt at slå en bil op ved hjælp af nummerpladen, så man kan indhente brugbare oplysninger til at træffe en velovervejet beslutning. I sidste ende er det vigtigt, at du føler dig tryg ved at købe en brugt bil.

Undersøg altid bilens historik før køb

Det er altid en god idé at undersøge bilens historik, før man køber den. Dette kan gøres ved at tjekke bilens registreringsnummer og se, hvad der står i den officielle registrering. Her vil man kunne se, om bilen har været involveret i ulykker samt andre skader, som kan have påvirket dens ydeevne. Man bør også undersøge bilens servicehistorik for at sikre sig, at den er blevet regelmæssigt serviceret og vedligeholdt. Dette vil give en bedre indsigt i bilens tilstand og hjælpe med at afgøre, om det er et godt køb eller ej.

Kontrollér, om der er gæld i bilen

Det er meget vigtigt, at man kontrollerer, om der er gæld i bilen, inden man foretager en handel. Dette kan gøres ved at kontakte det lokale motorregister og bede om oplysninger om bilens registreringsnummer. Her vil man få oplysninger om eventuelle panterettigheder eller andre former for gæld, som bilen måtte have. Som nævnt i indledningen kan du også forsøge at slå dette op online, hvis du kender bilens nummerplade. Man bør også undersøge, hvorvidt der er nogen form for forsikring på bilen, da dette kan have betydning for prisen på handlen. Alt i alt så bør man altså kontrollere alle disse ting, inden man foretager en handel af en brugt bil – således at man ikke ender med at betale mere, end hvad den reelt set er værd.

Få styr på diverse afgifter ved køretøjet

Når man ejer et køretøj, så er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige afgifter, som man skal betale. Dette gælder både for personbiler og motorcykler. Først og fremmest skal man huske at betale registreringsafgiften, som typisk skal betales hvert år. Denne afgift varierer alt efter køretøjets størrelse og type, men den kan typisk findes på nettet. Derudover skal man også huske at betale vejafgiften, som er en afgift, der typisk skal betales hvert halve år. Denne afgift varierer også alt efter køretøjets størrelse og type. Grøn ejerafgift samt CO2-ejerafgift er ligeledes eksempler på afgifter, som afviger en del efter køretøj.


Forsiden lige nu