KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Derfor er internet så billigt lige nu | Stor konkurrence på internet-markedet

PR foto
PR foto

Hvornår har du sidst tjekket internet-mulighederne på din adresse?

Hvis du ikke har tjekket for nylig, bør du gøre det med det samme, da du næsten med garanti kan spare penge. Prøv f.eks. hos billig-bredbånd.nu, som har et værktøj, hvor du kan teste din adresse blandt mere end 14 udbydere, og dermed få et komplet overblik over mulighederne, der hvor du bor.

Prøv testen her: billig-bredbånd.nu/blog/danmarks-billigste-internet

Sagen er nemlig den, at der aldrig før, har været så stor konkurrence på markedet for internet i Danmark, og det sker nærmest hver måned at en ny udbyder åbner.

Liberalisering af fibernettet

En af hovedårsagerne til at der er kommet så meget konkurrence er at fibernettet i Danmark siden 2018 er blevet liberaliseret.

Dette har betydet, at private virksomheder kan leje sig ind i fibernetværkene og levere deres egne internet- og telefontjenester. Tidligere var det kun teleselskaber som f.eks. TDC samt en række energiselskaber, der kunne levere bredbåndsforbindelser via fibernettet.

Denne liberalisering har ført til en øget konkurrence på markedet og har givet forbrugerne flere valgmuligheder på deres adresser. F.eks. har vi de seneste år budt udbydere som FastSpeed, Jetnet, Hiper , Kazoom og Vios velkommen på fibernettet

Fibernetforbindelser er fortsat reguleret af myndighederne for at sikre, at adgangen til fibernettet er åben og ikke begrænset til kun enkelte udbydere. Dette sikrer en fair konkurrence og forbrugerbeskyttelse.

I dag er fibernetforbindelser således bredt tilgængelige i Danmark og er blevet en populær mulighed for mange forbrugere, da det kan tilbyde høje hastigheder og pålidelige internetforbindelser. Seneste har Norlys meldt ud at de inden udgangen af 2023 vil tilbyde fibernet til yderligere 200.000 husstande blandt andet i hovedstadsområdet.

Faktisk har denne liberalisering samt den årlige bredbåndspulje resulteret i en hurtigere udbredelse af fibernet, samt et nedadgående prispres, der har gjort fibernet lige så billigt som andre internet-teknologier, som f.eks. COAX og DSL.

Mere konkurrence på vej fra 5G

Selvom man ikke skulle tro at internet for private i Danmark kunne blive billigere, kunne man faktisk godt fristes til at tro det modsatte.

Med udbredelsen af 5G er der nemlig kommet helt nye muligheder for internet i Danmark.

Man kan nemlig nu via signalet i luften trække forbindelser på helt op mod 500 Mbit, hvilket kun var muligvis COAX eller fibernet før.

Helt konkret betyder det, at udbydere, som tidligere kun har beskæftiget sig med telefoni, nu også kan tilbyde mobilt internet til private via en simpel router, der kun skal tilsluttes strøm og derefter kan dele lynhurtigt 5G internet til hjemmet.

Udbydere som 3, Telmore og Oister er allerede med på denne vogn, så når du i dag søger internet på din adresse er der i dag typisk dobbelt så mange udbydere om buddet end der var for blot 3 år siden.

Du kan på Tjekditnet.dk se, hvordan landet er dækket i forhold til de forskellige teknologier her.

Priserne presset i bund

Disse markedsomstændigheder har betydet, at priserne er trykket helt i bund, og har du haft din internetforbindelse i et stykke tid, bør du overveje at tjekke, hvilke muligheder og tilbud der lige nu findes på din adresse.

Erfaringen viser nemlig at rigtig mange danskere kan få både hurtigere og billigere internet end det de har i dag, netop på grund af den øgede konkurrence.

Lige nu kappes udbyderne helt konkret om at tilbyde den billigste internetforbindelse via COAX, og der er registeret priser helt ned til 134 kr./md. det første halve år for en 1000 Mbit forbindelse.

Kan du ikke få fiber eller COAX, der hvor du bor, bør du i stedet tjekke hvor god 4/5 G dækning, der er i dit område, da du muligvis kan få en god og billig forbindelse hos en af de mange teleudbydere, der tilbyder denne form for internet.

Din sidste udvej er at vælge DSL, som hverken er billig eller hurtigt, men hvis de mod forventning er det eneste du kan få, er det desværre det du må nøjes med.

Har du brug for mere information om internet-mulighederne i dit område, skal du være velkommen til at besøge billig-bredbånd.nu – eksperter i bredbånd og internet i Danmark.

Forsiden lige nu